fredag 28 november 2014

Doppa tårna i vatten och lyssna till delfinerna

Doppa tårna i vatten och lyssna till delfinerna,
tillåt dig att svepas i väg in deras magiska värld,
bli ett med din delfinguide och ta emot delfinhealing


onsdag 26 november 2014

Saga Sapphire

En till båt till samlingen :) har blivit lite av en båtnörd... samlar på kryssningsfartyg nu. Och fraktfartyg, och färjor, och segelbåtar.


fredag 14 november 2014

Delfinen och grodan

Delfinen och grodan. Ja, det är jag och gubben. Så vi har lite grodor och delfiner över allt. Jag trodde aldrig att jag en dag skulle ha en man som köper delfiner till mig och har delfin-tröjor (och framför allt fixar så jag ser dem nästan dagligen). Och hösten är här också och vi har havsutsikt igen.

Delfinen och grodan i köket <3

Kan ni se havet?


torsdag 6 november 2014

I vårat kök

Lite bilder från sommaren. 
Först lite vindruvor som växte in från grannens trädgård, och vi fick en fin skörd varje dag till de bestämde sig för att hugga ned rankorna. Små och söta var de. Nåja, man kan inte få allt, men det var gott så länge det varade. Hänga tvätt har aldrig varit så skoj förut

Och sen med en man som min får man överraskningar varje dag, ena dagen hjärtmusslor - nästa dag en bläckfisk (tioarmad). Och ikväll grillas kastanjer. De smaksensationer som jag upplevt de senaste två åren har varit fantatiska. Jag skulle aldrig plocka upp en bläckfisk, jag har ingen aning om hur en sådan ska tillagas, eller havsdjurs-ris, eller hjärtmusslor, eller hur man bör fritera makrill eller steka en tonfisk filé så den är rå och go på insidan.

Hjärtmusslor

En tioarmad bläckfisk



lördag 1 november 2014

Min underbara man

Igår sa min man något så gulligt. Som ni vet jobbar han med vilda valar och delfiner och har gjort det i många, många år. Och han är ju så klart emot cetacer i fångenskap. Så igår sa han: "de där späckhuggarna i fångenskap, med böjd fena, de har verkligen tappat sin maskulinitet och stolthet. Jag vet att det inte har med det att göra, men seriöst, de är inte späckhuggare längre."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...