torsdag 2 maj 2013

Två dagar med blåvalar!

Igår hade vi blåvalar, sillvalar och sejvalar (de 3 största djuren i världen, och i den ordningen). Idag hade vi blåval och sillvalar. Helt underbart!


Hjärte-blås!

7 kommentarer:

  1. Una buona domenica per Te e un abbraccio...ciao

    SvaraRadera
  2. Hej! Vi har sett dina fina bilder på Futurismo´s blogg och hittade länken hit där. Vi ska till São Miguel i slutet på juli och vill naturligtvis åka på valsafari minst 1 gång och vill gärna ha tips och förslag. Är det ok att kontakta dig eller är det bättre att maila till Futurismo? Vänligen Thomas,Marie och Elin. e-post: thomasnylander[at]hotmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart kan jag försöka svara men vad det gäller bokningar sa maste ni kontakta kontoret :)
      /Ida

      Radera
    2. Hej igen, tack för att du svarar! Ursäkta att vi inte återkommit förrän nu. Vi tänkte mest på om du hade något tips på turer, vi tänkte ta 2 eller kanske 3 turer, är det någon som du speciellt kan rekommendera? Är det stor skillnad om man åker i katamaranen eller i mindre båt tex?
      /Thomas

      Radera
    3. Valgalen som jag är skulle jag ju rekommendera 3 turer - på havet. Haha, jag skulle åka 1 gång med catamaranen, 1 gång med rib och 1 gång simma, men jag kan förstå om ni vill se ön lite bättre. Om ni bokar flera turer med oss får ni rabatt (första fullt pris och sen går priset ned).

      Catamaranen är en stabil båt med bra sikt, att se val är en fröjd ifrån den, och även delfiner som leker runt båten, 360 graders vy, med perfekt vy för "bowriding" i fören. Rib-båt är skoj, kanske lite mer blött eftersom ni åker nära vattnet (med lite vind kan det bli blött), men vi har regnkläder som ni får låna (plus flytväst, som ni inte behöver på katamaranen). Så det beror på vad ni känner för, vad det gäller båtval. Båtarna åker till samma ställen och ser samma djur, om möjligt.

      Jag kan rekommendera Full Day tour. Valsafari på morgonen, lunch i Vila Franca do campo, och sen en eftermiddag på Vila Franca ön. Se länken: http://azoreswhales.blogspot.pt/2013/07/futurismos-full-day-tour.html

      Ställen jag rekommenderar på land är de tre vulkankratrarna Sete Cidades (Tvilling sjöarna), Lagoa do Fogo (bada i vattenfall/varm källa) och Furnas (varma källor och enormt vacker trädgård "Terra Nostra").
      Att vandra har är en njutning, inte svårt, inte svettigt mest bara underbart. Ni kan välja svårigheten sjävla. Annat vackert är Faial da Terra vandringen till ett vattenfall - badvänligt!

      Jag hoppas det hjälpte lite :)
      Vi ses!
      /Ida

      Radera
  3. Tack, det var fina tips, det blir minst 2 båtturer!
    Vi ses! /Thomas, Marie o Elin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...